Thursday, 5 April 2012

BERKAHWIN KETIKA BELAJAR,BERCINTA DI MAHLIGAI KEJAYAAN

aku wat post ni sebab malam ni rancangan SEMANIS KURMA tgh hangat bincang pasal isu ni.... bg aku benda ni jgn soal sgt sebab bagus la kalau diaorg nak kawin... cuba korang bayangkan mana lebih baik maksiat ke kawin???.. of course la kawin kan... tp pastikan mempunyai 'tiang' yg kukuh dulu.. 'tiang' ni maksudnya kewangan, perancangan keluarga n byk lg... aku pon paham remaja skrg ni sbb aku pon baru habis SPM... masa aku SPM dulu pon ada sahabat istimewa jugak... alhamdulillah sampai sekarang aku still kawan dgn dia... in fact baru semalam cukup la setahun kami kawan... sebenarnya byk jugak dia tolong aku masa belajar dulu... time aku frust dia yg semangatkan aku balik... keja2 aku pon dia byk tolong... aku lemah math... tu pon dia tolong aku... alhamdulillah allah swt berikan dia kat aku... aku harap aku akan bahagia dgn dia selamanya... amin... anyway masing2 ada pendapat sendiri... ikut korang la... bg aku benda ni patut dipandang positif n dipraktikkan dgn positif... apa2 pon kena jga batasan tau... kembali kpd fitrah islam la.... insyaallah

No comments:

Post a Comment