Monday, 2 April 2012

AKU BANGGA JADI ORANG MALAYSIA!!!!!

Ada banyak sebab yg membuatkan aku bangga jadi org malaysia.... ni list tentang apa yg aku bangga sebagai rakyat malaysia...
  1. satu2nya kaum kat dunia yg melatah.. org putih pon x melatah...salah 1elemen menarik ketika merewang kat umah kenduri ialah mengusik mak cik2 yg kuat melatah sampai keluar air mata dia he3..
  2. satu2nya kaum jugak kat dunia yg menikmati keuntungan ketika pilihan raya.. sebab ketika inilah pelbagai benda kita dapat... contoh nya rm 500, setiap aduan yg dibuat akan dipantau sendiri oleh ahli parlimen(kira mcm turun padang la) tp x selesai pon masalah n byk lg kelebihan org malaysia dapat ketika pilihan raya he3
  3. satu lg sebb ialah org malaysia "we state the obvious". apa yg kita nampak itu yg kita kata.. contohnya kalau bapa hussin keja tanam tauge kita akan panggil dia hussin tauge, kalau kita nampak org botak kita panggil dia oiii botak, kalau boroi kita panggil oiii boroi atau oooii gendut, sebab tu la org malaysia ada byk nama samaran spt lan cicak,kassim cendol, man roket(sebab rajin mencuri kot)
  4. student kat malaysia ialah student yg paling kaya di dunia.. seriously, sebab belom habis belajar je dah tau brapa puluh ribu nak guna n kena ada untuk bayar ptptn
  5. pertanyaan org malaysia ialah pertanyaan yg paling sempoi kat dunia.... cntohnya kita dah nampak org tu pegang timba tengah basuh keta.... tetiba kita mesti tanya "tengah basuh keta ke org sebelah?"... ???????... apa punya soalan la....
  6. n lastly, org malaysia mmg x berkira bila cita pasal pengalaman... sebab kalau diorg cita mmg akan jd lebih menakjubkan dari realiti... cntohnya bla bercerita pengalaman bersunat, mesti dia cita pasal golok, gaji enjin, n pisau besar lg tajam.. smpai terketar2 lutut budak dengar he3... 
n itulah sebab aku bangga jd rakyat malaysia... satu2nya negara kat dunia yg ada ciri2 diatas.. sbnarnya byk g tp nanti2 la kita kongsi lagi ok.. :p

No comments:

Post a Comment